Virtual Design Festival

Virtual Design Festival

Vi är partner till världens första digitala designfestival

2020 har blivit ett minst sagt märkligt år, där ovissheten om framtiden är stor. Aldrig förr i modern tid har något likt covid-19 drabbat en hel värld på samma sätt. Vad händer i kriser, hur påverkar den oss människor, vår framtidstro och vår kreativitet?

Som ett led i att förena branschen i dessa tider och hitta alternativa sätt att mötas och dela design och arkitektur är vi en del av världens första digitala designfestival, Dezeen's Virtual Design Festival. Med fokus på hållbarhet, skandinavisk design och tankar kring hur designvärlden kommer se ut sen, när vi kommit ur denna kris, var vi värd för en egen dag under Virtual Design Festival, den 20 maj.

Under vår dag bjöd vi på en specialguidad tur av utställningen Hyper Human ledd av formgivaren Monica Förster, en matpromenad i skogen med prisbelönte kocken Sami Tallberg, en skandinavisk designstafett och en virtuell Afterwork med svenska houseduon DirtyTwo, och en hel del till.

Vi tror ödmjukt på framtiden. Vi vågar därför både hoppas och arbeta för att Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week kommer att kunna genomföras i februari 2021 som planerat. Vi hoppas innerligt att vi träffas då igen, till dess ses vi virtuellt!

Här är några av höjdpunkterna från vår dag, den 20 maj:

En skandinavisk designstafett
Åtta designer, producenter och arkitekter deltar i en virtuell designstafett om skandinavisk design ur olika perspektiv med fokus på aktuella utmaningar och framtidsmöjligheter.
Möt Note Design Studio, Space Copenhagen, Luca Nichetto och många fler i en diskussion om framtiden och skandinavisk design »

Designstafett VDF 

Exklusiv visning - Hyper Human
Hyper Human – artificiell intelligens, geneditering och evigt liv: den nya utställningen på Tekniska museet i Stockholm utforskar var gränsen går mellan människa och maskin.
Följ med på en exklusiv visning av utställningen med formgivare Monica Förster » 

Walk and talk med stjärnkock 
Följ med på en livestreamad promenad i de finska skogarna med den finska stjärnkocken, författaren, örtexperten och biohackaren Sami Tallberg.
Lär dig mer om hälsa, biohacking och natur tillsammans med Sami som delar med sig av sin passion för vegansk matlagning och det nya nordiska köket »

Virtuell Afterwork med DirtyTwo
Slappna av efter arbetsdagen på en virtuell Afterwork med svenska houseduon DirtyTwo. Duon har med sin musik fått ett stort genomslag i hela världen, varav bland annat flera topp-10-placeringar på Traxsource och släppt låtar på iRec, Large, Moiss och No Fuss.
Missa inte DirtyTwo i en exklusiv spelning direkt från vardagsrummet »