Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer i vår cookiepolicy »

designbaren_19

Anderssen & Voll - Designbaren 2019

Den norska designstudion Anderssen & Voll har fått uppdraget att gestalta Designbaren. Menyn skapas denna gång i samarbete med Frida Ronge, kulinarisk ledare på restaurangerna Tak och UNN i Stockholm.

I Victoriahallen bildar Designbaren, som är en blandning av utställning och toppklassrestaurang, tillsammans med scenen för Stockholm Design & Architecture Talks ett gemensamt område. Med inspiration från skandinaviska atriumhus och japansk estetik utformar Anderssen & Voll en struktur i furu som omger en intim innergård.

- Vi vill skapa en fridfull oas, en plats att smälta alla intryck i. I Designbaren kommer vi också att visa några personliga favoriter av möbler vi designat och dessutom introducera några helt nya lanseringar, säger Torbjørn Anderssen och Espen Voll.

Anderssen & Voll är en Oslobaserad studio som består av sju medlemmar med Torbjørn Anderssen och Espen Voll i spetsen, som tidigare var medlemmar i designgruppen Norway Says. Anderssen & Voll etablerades 2009 och har sedan dess samarbetat med ledande varumärken som Magis (I), Lapalma (I), Muuto (DK), &Tradition (DK), Kvadrat (DK), Swedese (S), Hem (S) och Ariake (JP). Wallpaper Award, Red Dot Award och IF Award är bara i några i raden av utmärkelser som designstudion har belönats med.

Frida Ronge är kulinarisk ledare på Tak och UNN i Stockholm och har modern nordisk matgastronomi med influenser från Japan som signum. Hon har bland annat erhållit utmärkelser som ”Årets Rising Star” i White Guide 2013 och Karin Franssons Mentorpris i Årets kock-tävlingen 2014.

- Menyn kommer flirta med smaker och tekniker ifrån Japan. Den kommer vara uppbyggd på mestadels råvaror från havet, det kommer till exempel finnas sushi med fisk från Nordatlanten. Man ska kunna känna samspelet mellan designen i restaurangen och i det man äter i en modern tappning, berättar Frida Ronge.