Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies.Läs mer i vår cookiepolicy »

Design Bar 2018, Ratatouille Arena

Designbaren 2018 bjuder på visuell resa och omfamnade design

Uppdraget att gestalta Designbaren på Stockholm Furniture & Light Fair 2018 har gått till designern Luca Nichetto. Menyn skapas denna gång i samarbete med Lina Ahlin, kock på restaurang Agrikultur i Stockholm. Nytt för 2018 är att Designbaren tillsammans med scenen för Stockholm Design & Architecture Talks flyttar till Victoriahallen och bildar där ett gemensamt område.

Den internationella stockholmsbaserade designern Luca Nichetto har fått uppdraget att utforma ett helhetskoncept för det nya området – att binda ihop Designbaren, som är en blandning av utställning och toppklass-restaurang, med scenområdet.

- För första gången ska Designbaren och Design & Architecture Talks förenas - en fantastisk utmaning! Vi har skapat ett område som kombinerar restaurang och scenområde på ett oväntat sätt; där influenser från olika historiska epoker får sitt uttryck i ny design och skapar en verkligt samtida inramning. Besökarna får göra en visuell resa samtidigt som de välkomnas av en omfamnande design, vägledda av stämningen i gamla biografer, romerska arenor, Stonehenge, franska trädgårdar med en antydan av science fiction och tecknad serie, berättar Luca Nichetto.

Luca Nichetto föddes i Venedig 1976. Han har en examen i industridesign och arbetade bland annat för Muranobaserade glastillverkaren Salviati och belysningsföretaget Foscarini innan han 2006 öppnade egen studio i Venedig. 2011 flyttade han till Stockholm för att öppna ytterligare en studio och han lever och arbetar fortfarande här. I hans breda produktion finns både möbler och accessoarer. Han arbetar också med arkitektur och utställningsdesign.

Lina Ahlin är 29 år och kock på restaurang Agrikultur i Stockholm. Hon är utbildad vid Grythyttan och 2015 fick hon utmärkelsen Årets White Guide Rising Star. Tidigare har hon har bland annat arbetat på Restaurant Frantzén och Osteria Francescana i Italien, vilken har tre Michelin-stjärnor.

- Menyn kommer att vara inspirerad av det som naturen har att erbjuda, där protein mer fungerar som en krydda. Maten kommer också att spegla atmosfären i Designbar-konceptet. Skön stämning, olika menyer och opretentiöst, säger Lina Ahlin.

Filmer