Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer i vår cookiepolicy »

Stockholm Furniture & Light Fair

Restaurant Fager & Myllymäki c/o Designbaren 2014

2014 byter Designbaren skepnad och blir en toppklassrestaurang som skapas gemensamt av designern Jens Fager och kocken Tommy Myllymäki, Sveriges representant till den prestigefulla kocktävlingen Bocuse d’Or Europe 2014.

Restaurant Fager & Myllymäkis tema är svenska, klassiska rätter, med råvaror ifrån skogen, havet, sjön eller fjällen. Det kommer även att synas i utformningen av restaurangen.

– Idéerna till inredningen föds i stekpannan eller i kökets kastrull. Det är maten som styr inredningens uttryck, detta är något jag vill förmedla och förstärka ute i matsalen, säger Jens Fager.

Liksom att maten är baserad på svenska råvaror kommer materialvalen att väljas utifrån ett svenskt perspektiv. Inredning och mat samspelar på flera plan. Det kommer att finnas en enkelhet i både mat och inredning, men med en hög raffinerad elegans. Maten ska tilltala såväl internationella som svenska besökare.