Header with concept for 2022
Köp biljett till Stockholm Design & Architecture Talks

Optimerad och upplevelsedriven mässa 2022

Efter två års uppehåll är det äntligen dags att välkomna besökare från hela världen igen - denna gång till en optimerad och upplevelse-driven mässa med fokus på skandinavisk design, hållbarhet och innovation. ”Stockholm Furniture & Light Fair är är den viktigaste arenan för skandinavisk design i världen. Det känns fantastiskt roligt att vara med när den öppnar upp igen - vi måste våga tänka nytt och driva förändringar”, säger Hanna Nova Beatrice, som nyligen tillträtt som Project Area Manager på Stockholm Furniture & Light Fair.

En stor förändring inför 2022 är en uppdaterad utformning av mässhallarna, som kommer att ge besökaren en mer dynamisk upplevelse. Istället för den årliga Guest of Honour-installationen har man gett den multidiciplinära kreatören och modeskaparen Martin Bergström uppdraget att skapa en stor installation med inspiration från vårt skandinaviska arv. ”Martins poetiska berättande och dramatiska uttryck visar en annan sida av det typiskt skandinaviska, långt bort från den gängse bilden. Det var exakt det vi var ute efter”, säger Sanna Gebeyehu, Concept and Product Owner. 

Nytt för i år är även konceptet The Library som knyter samman mässan Stockholm Furniture & Light Fair med Stockholm Design Weeks aktiviteter på stan på ett helt nytt sätt. 
Även seminarieprogrammet Stockholm Design & Architecture Talks har fått en ny form och är uppdelat i två delar. Den ena delen blir digital och sänds under tre dagar veckan före Stockholm Furniture & Light Fair, med panelsamtal och föredrag som fokuserar på hållbarhet, innovation och arkitektur med människan i centrum. Den andra delen tar plats fysiskt på mässan där ett utvalt antal internationella nyckeltalare bjuds in att hålla föredrag. Innehållsproduktionen görs i samarbete med Konrad Olsson, Chefredaktör och grundare av Scandinavian MIND. 

På Greenhouse, som firar 20 års-jubileum, har juryn valt ut 33 unga formgivare och 26 designskolor från årets ansökningar att ställa ut. Med sitt unika mentorprogram och den årliga utmärkelsen Best Performance som ges i samarbete med Volvo studio är plattformen en viktig arena för ung talang. ”Jag är övertygad om att både besökare och utställare kommer känna sig mer inspirerade än någonsin. Vi har behållit de bästa delarna men både vidareutvecklat och tagit fram helt nya koncept inför Stockholm Furniture & Light Fair i februari 2022", säger Sanna Gebeyehu.