Guest of Honour's Installation av Doshi Levien

För 17:e året i rad har Stockholm Furniture & Light Fair bjudit in en välrenommerad internationell designer att utforma en installation på mässans entrétorg.

Den Londonbaserade studion Doshi Levien har som årets Guest of Honour fått uppdraget att göra en installation på Stockholm Furniture & Light Fair i februari. Studion, som drivs av Nipa Doshi och Jonathan Levien, är internationellt erkänd för sin förening av kultur, teknik, industridesign och gediget hantverk.

Vilka förväntningar har ni på att vara Guest of Honour på Stokholm Furniture & Light Fair?
– Vi blev överlyckliga när vi fick höra det, och började genast diskutera idéer för vår installation! Att få 200 kvadratmeter utställningsyta till sitt förfogande med ”carte blanche” är sannerligen ett sällsynt och prestigefullt tillfälle. Det här är en möjlighet för oss att bjuda in andra människor till vår värld, och dela med oss av vår kärlek till material, rumslighet, former och färger, säger Nipa Doshi och Jonathan Levien.

Vad anser ni om Stockholm Furniture & Light Fair?
– Med alla de största producenterna på plats är Stockholm Furniture & Light Fair en koncentrerad och väldigt välkurerad mässa.

Doshi Levien är en av samtidens mest kreativa designstudior. Designen är intellektuell och samtidigt lekfull. Det som utmärker Doshi Leviens verk är inte bara deras förhållande till färg, material och form, utan även deras förmåga att överföra omsorgsfullt utarbetade designidéer från skisstadium till produktion.

Mer om Doshi Levien, Guest of Honour 2020 här »