Greenhouse Mentorskapsprogram

En unik möjlighet!

Med syfte att skapa goda relationer mellan oetablerade designer och branschen erbjuder Greenhouse sedan 2017 ett unikt mentorskapsprogram under ett år. Varje år väljer fem stycken mentorer ut varsin oetablerad designer att vägleda under ett år. Via mentorskapsprogrammet får de en chans att växa och frodas med hjälp från en professionell designer med många års erfarenhet av designbranschen.

Nedan är de som valt att arbeta med varandra under 2019: 

Andreas Wadskog, CEO - Anna Gudmundsdottir / Malmö Upcycling Service
Charlotte Ackemar, designer - MIJO STUDIO
Magnus Elebäck, CEO - Holst & Eschenmoser
Nina Jobs, designer - Chih-Wei Chang /På Project
Anders Färdig, CEO - Jamie Wolfond Studio

 

”Det är jättebra att få återkoppling och råd. Vi diskuterar pågående projekt och hur man tar sig an nya. Vi har också pratat om olika möjligheter till samarbete oss emellan.”

Josefine på MIJO STUDIO säger att erfarenheten av mentorskapsprogrammet har varit riktigt bra hittills. Studion har främst kommunicerat via email och Skype med sin mentor Charlotte Ackemar, men de har också träffats i Milano under möbelmässan i april. Josefine tillägger att de hoppas kunna arbeta ihop med sin mentor på något specifikt projekt i framtiden.

______________________________________________________________________

”Vi är verkligen glada att få ta del av mentorskapsprogrammet och hoppas att det här ska erbjudas till fler Greenhouse-deltagare, så att de får samma möjligheter som vi har fått.”

Holst & Eschenmoser har på ett liknande sätt fått stöd av sin mentor Magnus Elebäck. Möjligheten att kunna vända sig till någon som hjälper till med både små praktiska frågor och större strategiska beslut har varit riktigt nyttigt för dem, speciellt med tanke på hur upptagna de har varit med tillverkare och transportpartners. 

______________________________________________________________________

Vi tror verkligen på att stödja interaktionen mellan unga formgivare och branschen. Inför 2020 kommer vi att fortsätta med mentorskapsprogrammet och utveckla det. Ansök till Greenhouse så att du inte går miste om denna möjlighet att delta i ett unikt mentorskapsprogram.

Ansök till Greenhouse 2020 »

Anne Harvala, 2018

”Det har varit väldigt värdefullt att ha en mentor som Andreas Mattisson (Lammhults) vid min sida i ett år. Genom att se saker ur hans ögon har jag fått nya perspektiv under året.”

Normal Object Factory, 2018

Mötena med vår mentor Lisa Hilland har varit ett stort stöd och har hjälpt oss att hitta nya sätt och verktyg för att försöka nå våra mål."

Yuue Design, 2017

"Mentorskapsprogrammet har varit riktigt bra, vi känner oss lyckligt lottade. Det är något vi aldrig kunnat drömma om. Vår mentor tror på oss och vi ser vänlighet och erfarenhet i honom. Vi är verkligen nöjda med mentorskapet!"