Greenhouse 2019 at Stockholm Furniture & Light Fair

Greenhouse

Området där oväntade och innovativa idéer presenteras

Greenhouse är ett av Stockholm Furniture & Light Fairs mest populära områden där designskolor och oetablerade formgivare har möjlighet att visa upp sina prototyper för branschens viktigaste producenter, journalister och fackbesökare. Flera av dagens ledande designer har fått sitt genombrott i Greenhouse och många har också fått sina produkter i produktion, tack vare sin medverkan. Oki Sato från Nendo, GamFratesi, Form Us With Love, Folkform och Morten & Jonas är bara några av de som startade sin karriär här.

Vad ställs ut?
Produkter som visas i detta område är möbler, belysning, textilier, mattor, glas och konst/designprodukter av mer experimentell natur.

Hur du blir en del av Greenhouse?
Formgivare och designskolor från hela världen inbjuds att söka till Greenhouse. En jury väljer sedan ut de som får möjlighet att ställa ut. Det finns ingen åldersgräns för de som ansöker men däremot en begränsning i antal gånger man får ställa ut i Greenhouse, max tre gånger.

Ansökningstiden har gått ut för i år. Välkommen med ny ansökan i april 2020!

Nyheter

Våra utmärkelser

GamFratesi / Denmark

”Greenhouse var den perfekta plattformen för oss att ställa ut våra produkter för första gången. Här fick vi möjlighet att träffa personer och företag, och vi kom i kontakt med vår första möbelproducent och kunde påbörja ett samarbete."

Oki Sato / Japan

”Att ställa ut på Greenhouse lärde mig många saker som designer. Jag tror att det var ett jättebra sätt att börja en karriär som designer. Den veckan ledde till mitt samarbete med Swedese, som valde min pall att ingå i deras kollektion. Det var den första av mina möbler som blev producerad av ett företag”

Afteroom / Sweden

”Det var en kritisk tid vid en tidpunkt när vi höll på att starta upp vår egen designstudio. Att ställa ut på Greenhouse var för oss ett viktigt test för att se om vi hade rätt eller fel i vår vision."

MSDS / Canada

”Vår verksamhet förändrades i stort sett över en natt. Flera av våra produkter valdes ut där och flera varaktiga samarbeten påbörjades.”