Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies.Läs mer i vår cookiepolicy »

Fredrik Paulsen
Köp din biljett nu!

Designbaren 2020 skapas av gränsöverskridande designern Fredrik Paulsen

Den gränsöverskridande designern Fredrik Paulsen har fått uppdraget att gestalta Designbaren på Stockholm Furniture & Light Fair, 4–8 februari 2020. Menyn skapas denna gång av kockduon Marion Ringborg och Linn Söderström från pop up-restaurangen Garba.

Designbaren fortsätter att utforska samtidens estetiska och kulinariska uttryck. I Victoriahallen, intill entrétorget, fusioneras en designutställning och toppklassrestaurang med scenen för Stockholm Design & Architecture Talks. En korsbefruktning som i år får en tivoli-inspirerad inredning signerad icke ortodoxe Fredrik Paulsen.

-Stockholm i februari kan vara kärvt. Därför vill jag ge besökarna en chans att drömma sig bort. Jag har tittat på strandpromenader vid Rivieran, barer i den baleariska övärlden, casinon i Las Vegas och nöjesparker som Coney Island. Min förhoppning är att rita en mötesplats där folk känner sig välkomna och inspirerade.

I sin ateljé i Örnsberg strax söder om Stockholm arbetar Paulsen experimentellt och tvärvetenskapligt. Han skapar färgsprakande objekt i enstaka exemplar, lyfter billiga material genom hantverksmässig omsorg.

-Fredrik Paulsens design tacklar samtidens utmaningar, konstaterar Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair. Vi uppskattar hans ifrågasättande förhållningssätt till konsumtion och hans förmåga att navigera spänningsfältet mellan design och konst.

Med sig har han kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström. Den stockholmsbaserade duon driver Garba, en experimentell restaurang utan fast adress, som dyker upp där plats ges, i utrymda butikslokaler, renoveringsobjekt eller konstgallerier.

-Fredrik hade besökt någon av våra pop up-restauranger och gillade den anarkistiska blandningen av rätter från olika kulturer. Plus allt det gröna förstås, vi använder oss av grönsaker så ofta vi kan. Det ger en visuell prakt som jag tror han tycker rimmar med hans färgstarka uttryck, säger Marion Ringborg.

-Sedan delar vi ambitionen att skapa rumsliga sammanhang, säger Linn Söderström. Vi försöker uppmuntra till umgänge genom att servera maten vid långbord, där man tar från samma tallrik, häller upp från samma karaff. Det är så vi själva älskar att äta. Det får gärna vara lite stökigt.

Mer om Fredrik Paulsen här »