Globen Lighting

Globen Lighting formger, tillverkar och säljer interiörbelysning för såväl privat som offentlig miljö. Vårt huvudkontor ligger i Svenljunga och via våra återförsäljare exporterar vi belysning till stora delar av Europa och många andra delar av världen. Globen Lighting är idag en av marknadens större aktörer i Sverige i belysningsbranschen.


Är du t ex. inredningsarkitekt eller stylist kan vi hjälpa dig att skräddarsy den perfekta belysningen för ditt projekt. Vi kan ta fullansvar för belysningen i ditt projekt, oberoende av material och typ. Utöver det kan vi erbjuda högkvalitativ belysning med flexibel leverans, olika leveransalternativ och med fullständiga EU-certifikat. Produktionen sker i vår fabrik i Kina, vilket gör oss både flexibla och konkurrenskraftiga. Exempel på projekt vi levererar till är hotell, restauranger, kontor, belysning för hela butikskoncept, sjukhus, bibliotek och många fler.


Vi har tre huvudkoncept som vi kan hjälpa dig med:

• Befintliga produkter från vårt sortiment vilket är baserat på en kreativ, humörförändrande och unik känsla. Majoriteten av dessa produkter är designade in-house på vårt huvudkontor och lagerförs styckförpackade på vårt lager i södra Sverige. Vanligtvis finns produkterna för omgående leverans vid kvantiteter upp till 50 st och för större kvantiteter kan vi leverera inom 2-3 månader, om vi inte har dem i lager.

• Modifierade produkter från vårt sortiment vilket vi kan erbjuda redan vid låga volymer för att passa ditt specifika projekt. Sådana modifieringar kan vara t.ex. färg, storlek eller kabellängd. Leveranstid för modifierade produkter är ungefär 2-3 månader.

• Kundunika produkter enligt dina önskemål och behov. Våra talangfulla in-house formgivare kan assistera dig eller så kommer du med dina egna idéer och skisser, som vi sedan tillverkar till ditt unika projekt. Vi tillverkar i alla typer av material i vår fabrik så du är inte bunden till någon specifik konstruktion eller material. Leveranstiden är ungefär 3-4 månader.
Find us

Varumärken

 • Globen Lighting - Sverige

Kategorier

 • Inredningsdetaljer
 • Belysning hemmiljö
 • Belysning offentlig miljö
 • Kontor offentlig miljö
 • Sthlm Design Week

Bilder

 • BORD TORRANO BRUN

  BORD TORRANO BRUN Torrano i vacker solid marmor blir en lyxig inredningsdetalj som verkligen tar plats i rummet. De runda formerna tillsammans med den hårda marmorstenen bildar en spännande kontrast. Denna lampa är gjord i solid marmor i färgen brun med vit marmorering, har en glaskupa i vitt opalglas, metalldetaljer i färgen borstad mässing samt en 200 cm lång transparent kabel med brytare. Design: Patrik Hall. Bredd: 20 Djup: 20 Höjd: 53 (cm). Lampfoten är 9 cm i diameter. Lamphållare: 1xE14 Max 40W.

 • GOLV MATISSE SVART/VIT

  GOLV MATISSE SVART/VIT Med sitt strikt grafiska uttryck blir golvlampan Matisse den perfekta detaljen i det moderna hemmet. Lampan har en veckad vit textilskärm och är dekorerad med en matchande veckad topp i mattsvartlackad metall. Lampfoten i samma metall vilar på en maffig vit solid marmorfot. Matisse passar utmärkt att ställa bredvid soffan eller i ett hörn där du vill lysa upp lite extra. Lampan har en 200 cm lång vit textilkabel samt brytare på lamphållaren, 70 cm av kabeln kommer ut från lampfoten. Design: Patrick Hall. Bredd: 60 Djup: 60 Höjd: 150 (cm). Lamphållare: 1xE27 Max 60W.

 • PENDEL RAY 70 SVART

  PENDEL RAY 70 SVART Mjuka och grafiska Ray i mattsvart metall som likt en rocka är vågformad i ytterkant. Välj själv hur du vill arrangera de två skärmarna - ovanpå varandra eller inuti varandra för att få en lägre pendel med mer täckt ljuskälla. 120 cm lång svart textilkabel med vajer. Design: Patrick Hall. Höjd 23-36 cm Diameter 70 cm. Lamphållare E27 Max 60W.

 • VÄGG HUBBLE SVART

  VÄGG HUBBLE SVART Hubble är en modern vägglampa med tubformad enkel räfflad skärm i metall. Skärmen är vinklingsbar i höjd- och sidled. Lampan är gjord i matt svart lackad metall med detaljer i mässingsfärgad metall och har en 200 cm lång svart textilkabel samt brytare (on/off, ej dimmer) på väggplattan. Bredd: 10 Djup: 17 Höjd: 15 (cm). Lamphållare: 1xGU10 Max 28W.

 • PENDEL KYOTO 60 VIT

  PENDEL KYOTO 60 VIT Taklampa Kyoto 60 Med inspiration från Asien och den traditionella rislampan skapades taklampan Kyoto, en rislampa med ett modernt uttryck. Formgivaren Mikael ville skapa en modern variant av rislampan och hittade den vackra formen i en spinleksak från barndomen, den perfekta kombinationen av form och material. Det tunna vita rispappret skapar ett behagligt ljus och i nederkant hänger en dekorativ svart metallpinne med lite tyngd i. Kyoto har en 120 cm lång svart kabel samt en takkopp i svart plast. Vi rekommenderar varsamhet vid uppackning. Design: Mikael Holvik. Bredd: 60 Djup: 60 Höjd: 60 (cm). Lamphållare: 1xE27 Max 60W.

 • BORD UNDERCOVER SVART/BORSTAD MÄSSING

  BORD UNDERCOVER SVART/BORSTAD MÄSSING Denna bordslampa med inspiration från sekelskiftet leker med ljuset på ett spännande sätt. Lamphållaren är försänkt i kupan för att dölja ljuskällan och skapa ett spännande riktat ljus och den rundade skärmen har en undersida i borstad mässing för att vackert reflektera ljuset. Skärmen kan vinklas i olika riktningar beroende på vilket håll du vill reflektera ljuset. Undercover är gjord i svartlackad metall med detaljer i borstad mässingsfärgad metall. Lampan har en 200 cm lång transparent kabel med brytare. Design: Patrick Hall. Bredd: 30 Djup: 35 Höjd: 50 (cm). Lamphållare: 1xGU10 Max 35W.

 • BORD LUDO BORSTAD MÄSSING/VIT

  BORD LUDO BORSTAD MÄSSING/VIT Ludo med sin karaktäristiska form påminner om spelpjäser i ett känt brädspel, som på norska heter just Ludo. Serien Ludo bygger på ett gäng geometriska former - metallskärmen en kon, det mattvita lysande runda klotet och en rektangulär metallbas. Lampan är gjord av metall i färgen borstad mässing med en 200 cm lång svart textilkabel. Lampan har två lamphållare, en G9 i det vita glasklotet och en GU10 i metallskärmen, vardera ljuskälla tändes separat med varsin brytare på lampfoten. Foten har också USB-uttag för laddning av exempelvis telefonen. Skärmen är vinklingsbar. Design: Mikael Holvik. Bredd: 15 Djup: 25 Höjd: 50 (cm). Lamphållare: 1xG9/1xGU10 Max 15/35W.

 • PENDEL TORRANO 15 SVART

  PENDEL TORRANO 15 SVART Torrano i vacker solid marmor blir en lyxig inredningsdetalj som verkligen tar plats i rummet. De runda formerna tillsammans med den hårda marmorstenen bildar en spännande kontrast. Denna lampa är gjord i solid marmor i färgen svart, har en glaskupa i vitt opalglas, metalldetaljer i färgen borstad mässing samt en 350 cm lång transparent kabel med brytare. Design: Patrik Hall. Bredd: 15 Djup: 15 Höjd: 40 (cm). Lamphållare: 1xE14 Max 40W.

Kontakt

Globen Lighting

Sågvägen 10 512 50  Svenljunga Sverige