Sydform

Sydform Miniatyrer

Sydform miniatyrer är en jurybedömd möbeldesignutställning där möblerna är miniatyrer i skala 1:5. De deltagande formgivarna kommer från högskolor och universitet i företrädesvis Sverige och Danmark, några av dem är redan verksamma i yrket. 

Årets Sydform Miniatyrer är en utveckling av den utställning som hade premiär i fjol, och är tänkt att bli årligen återkommande.

Sydform är demokratisk, då alla har möjlighet att söka. Varken maskiner eller verkstad behövs. Den är också ekologisk, har minimal materialåtgång och är enkel att flytta mellan olika utställningsplatser. Sydform samarbetar idag bl a med Malmö Universitet, Lunds Tekniska Högskola, TAU och Danmarks Designskole och hoppas kunna få till liknande samarbete med mentorer på universitet och högskolor i övriga Sverige. 

Under Stockholm Furniture & Light Fair kommer alla besökare att kunna rösta på utställningsbidragen och det som får flest röster vinner Visitor´s Choice, vars pris består av ett stipendium på 5 000 kronor, vilket delas ut i Malmö senare i år.

Två stipendium på vardera 10 000 SEK delas ut vid vernissagen på Stockholm Furniture & Light Fair. Pristagarna utses av en jury som består av Jonas Nordgren, arkitekt och formgivare, Louise Hederström, formgivare samt Johan Lindau, Blå Station.

 

Du hittar utställningen i monter: C18:41.