Wang Soderstrom

Digitala visionärerna Wang & Söderström ramar in Greenhouse

Greenhouse, den internationella plattformen för oetablerade designer, fortsätter att växa och blomma. Satsningen - som initierades 2003 och som alstrat namn som Front, GamFratesi och Form Us With Love - får nu en specialdesignad inramning signerad hyllade Wang & Söderström. Den Köpenhamnsbaserade design- och konstnärsduon har bland annat samarbetat med Nike, Malmö Stadsteater, Röhsska museet och Iittala.

”Vi är lite svåra att ringa in”, medger Anny Wang. ”Vi är utbildade arkitekter, men jobbar lika mycket i den digitala världen. Traditionellt har ju dessa setts som varandras motsatser, den ena verklig, den andra på låtsas. Men vi är ointresserade av den indelningen. Vi förhåller oss lika pragmatiskt till båda.”

På mässan kommer denna korsbefruktning till uttryck i en 120 meter lång och 3,5 meter hög inhägnad, en kombination av digitala skärmar och storformatsbilder.

”Vi kommer att lägga vantarna på varenda storformatsskärm vi kan hitta på mässan”, säger Tim Söderström. ”Idén är att projicera digitala renderingar av naturliga element, rörliga sekvenser som understryker det vilda och växande. Det ska kännas overkligt, men ändå på riktigt. Lite odefinierat. Precis som designerna som ställer ut i Greenhouse.”

Greenhousejuryn har i år valt ut 37 fristående formgivare och 30 designskolor.

Mer om Wang & Söderström här »

Tack till våra partners:

gop