Pressmeddelande

Lamphöjd, sittvinkel och belysningspunkter – Trendenser delar med sig av kunskap i inredning

AJ Produkters monter får finbesök av Frida Ramstedt som driver Sveriges äldsta inredningsblogg – Trendenser. Hon kommer bland annat att dela med sig av sina bästa inredningstips och prata om ljussättning, trender och hur vi kan må bra på jobbet med rätt möblering. En lyxig goodiebag delas ut till de 20 första som kommer på föreläsningen! Dessutom bjuds det på smakligt tilltugg och uppfriskande dryck.

Möbelmässan 2020 blir starten på det nya inredningsåret och det nya decenniet. Som vanligt finns vi på AJ Produkter på plats i Stockholm för att hämta inspiration och dela med oss av nya produkter och möbelkoncept. I år får vi också besök av Frida Ramstedt, bloggerskan bakom Trendenser, i vår monter! Hon kommer att föreläsa om ljussättning, sittvinkel och bordshöjd med mera.

Bloggen Trendenser startades av Frida Ramstedt för femton år sedan och är idag Sveriges äldsta inredningsblogg. Trendenser har fått flera priser och utmärkelser genom åren som bland annat ”Årets inredningsblogg”. Ramstedt har också utgivit Handbok i inredning och styling, en bok med flera tips på till exempel hur långt soffbordet bör stå från soffan och vilken lampskärm som ger bäst belysning för sin användning.

Förutom att ge inredningstips och diskutera de senaste trenderna skriver Ramstedt blogginlägg om inredningskunskap. Där lyfter hon fram egenskaper hos bland annat ljuskällor och möbler som ofta glöms bort när utseende och design tar överhand. Till exempel illustrerar hon hur olika sorters lampor fördelar ljus på olika sätt och hur många stolar som får plats under ett bord beroende på bordsbenen.

– Jag tycker det är frustrerande att vi bara pratar om hur saker ser ut och passar ihop estetiskt, men så sällan på hur möblerna gifter sig med varandra – ur ett funktionellt perspektiv. Hur många stolar får plats runt ett bord? Det hänger dels ihop med axelmåttet, men också en annan viktig sak som kanske inte syns lika tydligt. Nämligen vad som gömmer sig under bordet. Stolsbenen, bordsbenen och dina ben, skriver Ramstedt i ett inlägg.

Trendenser är idag en av nordens största ämnesbloggar om inredning och design. Bloggen uppdateras dagligen med inspiration, nyheter och trender för livet i hemmet.

Frida Ramstedt besöker montern på fredagen den 7:e februari klockan 11.00 och föreläser i cirka 45 minuter. De 20 första som kommer till föreläsningen får en superlyxig goodiebag! Dessutom bjuds det på tilltugg och uppfriskande dryck från lokala Brekkie.

Har du några frågor eller funderingar? Klicka in på trendenser.se för att läsa mer om Frida och hennes tänkvärda inredningstips.

+ kontaktuppgifter, adress?
(Du kan alltid chatta med oss online, maila på e-post info@ajprodukter.se eller ringa oss på 035 180 500.)