Color Accent

Design House Stockholm - Color Accent

Nordisk formgivning har stått i den internationella designscenens rampljus sedan årtionden. Men har det inte varit lite färgfattigt  om man jämför med sydligare breddgrader?  Design House Stockholm har valt ut 9 objekt ur dagens kollektion av möbelaccessoarer i ek som berikar både hem och offentlig miljö, och färgsatt dem med Karin Larssons mustiga färgpalett. Karins textilier, möbler och inredningsdetaljer i starka rena färger bröt med artonhundratalets mörka stilimitationer och tog fatt i samtida Jugend samtidigt som hon förebådade modernismen. Både Karin och Carl Larsson, som förevigade hennes noggrant formgivna hemmiljöer och familjen, är sedan länge fixstjärnor på den svenska konst- och designhimlen.

Nu bidrar Karin till att sätta färg på den nordiska designen. De utvalda möbelaccessoarerna presenteras på entrétorget under Stockholm Furniture & Light Fair.

Nio olika möbelaccessoarer färgsatta med 4 olika lasyrer ur Karin Larssons färgpalett finns att beställa från att de ställs ut på Nationalmuseum under Stockholm Furniture & Light Fair 2020 till slutet av maj. Välj mellan 4 olika lasyrer ur Karin Larssons färgpalett.

Design House Stockholm Color Accent är ett samarbete med Carl Larssongården.

Formgivare:
Lina Nordqvist (Family Chair)
Gunilla Allard (Exit Trolley)
Karl Malmvall (Step Stepladder)
Chuck Mack (Arco Side Table)
Mathieu Gustafsson (Air Cabinet)
Atelier 2+ (Greenhouse)
Alexander Lervik (Atelier Floor Hanger)
Karl Malmvall and Jesper Ståhl (Wick Chair)
Jesper Ståhl (Flip Table)

 

Du hittar utställningen i monter: EH:06.