Mobelform

Möbelform

Roger Nilsson

Familjeföretaget Möbelform har sedan 1984 tillverkat soffor, bäddsoffor och fåtöljer i Glimåkra, på gränsen mellan Skåne och Småland. Allt – från ax till limpa – är producerat i den egna fabriken. Möbelform har deltagit på mässan mer än trettio gånger.

– Vi ställer ut en gång om året här i Stockholm och visar upp oss för både möbelhandlare, inredare och contracts.

I år har det varit lite ommöblering av hallarna och ni har hamnat i Hall B – är ni nöjda?

– Absolut. Inga problem, kunderna hittar oss.

Soffan vi slagit oss ner i har nästan orsakat massinvasion i montern. Roger Nilsson, som är en av de tre ägarbröderna förklarar:

– Det är väldigt roligt att kunna presentera något folk inte har sett innan. Detta  är Etage – en soffa omgjord till en våningssäng så vi kallar en våningssoffa istället. Den har vållat väldigt mycket uppståndelse. Varje gång vi hissar den upp och ner blir det folksamling i gångarna!

Vad är det bästa med Stockholm Furniture & Light Fair tycker du?

– Sitta ner och snacka lite med våra kunder. De är ofta i god stämning så det blir trevliga samtal och bra utväxling med goda idéer och kommentarer vi tar med oss hem.

Frågor om hållbarhet börjar dyka upp även på hemmiljösidan enligt Roger Nilsson.

– Det välkomnar vi och det är inga bekymmer för oss. Eftersom vi har all tillverkning i egen regi här i Sverige kan vi alltid lätt fixa ersättningsdelar om t ex något armstöd sönder eller man spillt något på tyget som inte går bort.