Konstfack Siri

Greenhouse 2020

Konstfack

Bland designskolornas montrar var Stockholmsbelägna Konstfack en av dem som fångade besökarnas uppmärksamhet. Vi kände därstädes närvarande studenten Siri Svedborg , som går tredje och sista året på skolans linje för inredningsarkitektur och möbeldesign, på pulsen.

  Jag siktar på att jobba som inredningsarkitekt och ska börja praktisera efter sommaren. Sedan får man se vad som händer.

Berätta om vad ni visar upp!

– Det är ett projekt vi haft sedan tidigt i höstas där vi blivit sponsrade av Svenskt Trä och Tärnsjö Lädergarveri. Vi har jobbat med svenska material och försökt designa hållbara och estetiska objekt. Vi har varit på plats på ett par fabriker och sett hur materialet blir till, vilket varit inspirerande. Så det har verkligen varit fokus på material ända från början.

– Vi har varit åtta studenter involverade som fått göra individuella arbeten, men vi har förstås pratat mycket sinsemellan. Jag har gjort två av fåtöljerna.

– Det är fantastiskt kul att vara här och mycket folk som varit positiva. Superkul. Ett jättebra sammanhang att träffa folk och knyta kontakter.

Hållbarhet?

– För oss är det en självklarhet. Det går inte att göra något projekt utan att prata om det. På Konstfack är det närvarande hela tiden. Allting i det vi presenterar här cirkulerar kring hållbarhet, både i tidsperspektiv att det ska hålla länge och att det ska vara närproducerat.

Vad är det bästa för dig Siri personligen med att vara med i Greenhouse och på Stockholm Furniture & Light Fair?

– Kul och inspirerande. Och att få visa upp något man jobbat med så himla länge. Allt släpper och all respons man får!