6.5.22

Greenhouse 2020

6.5.22

Stockholmsbaserade Studio 6.5.22 består av tapetseraren Elsa Nordgren, designern Felizia Matthews och möbelsnickaren Victor af Wetterstedt.  De är en av de handfull Greenhouse-deltagare som nominerades till Best Performance.

– Vi visar en kollektion vi kallat 2020, ett projekt vi arbetat fram under några månaders tid. 2020 är en bokhylla, ett par pallar och en bänk. Allt går att plocka isär och går att återvinna.

– Vi är tre kreatörer med olika discipliner som samlat våra olika kompetenser. Alla är nyligen utexaminerade från Carl Malmstens skola.

Hur kändes det att nomineras till Best Performance, även om ni inte råkade vinna?

– Jätteroligt och uppmuntrande. Verkligen motiverande.

Vad förväntar ni er mer?

– Något slags uppmärksammande och möjligheten att få fortsätta skapa tillsammans. Det känns som en hållbar process att kunna jobba tätt ihop som möbelsnickare, designer och tapetserare redan från start.

– Vi har visserligen inte fokus på hållbarhet men tänker självklart mycket på det i våra materialval. Det kommer naturligt och man tänker så per automatik, det är en del av vår utbildning.

Till sist: vad tycker ni om Stockholm Furniture & Light Fair i största allmänhet?

– I år känns den roligare än någonsin. Speciellt för att vi får vara med! Och vi gillar ommöbleringen av hallarna. Allt känns jättekul och fräscht.