Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Greenhouse

Greenhouse - The display window for independent designers and design schools

Greenhouse är vår populära avdelning på Stockholm Furniture & Light Fair där unga formgivare och designskolor har möjlighet att visa upp sina prototyper för branschens viktigaste producenter, journalister och fackbesökare från hela världen. Många av dagens ledande designers fick sitt genombrott i Greenhouse och många unga designers har också fått sina produkter i produktion, tack vare deras medverkan i Greenhouse. Oki Sato från Nendo, GamFratesi, Form Us With Love, Folkform, Morten & Jonas är bara några av dem som startade sina karriärer i Greenhouse.

Vad ställs ut?
Produkter som vanligtvis visas är möbler, belysning, textilier, mattor, glas och konst/designprodukter av mer experimentell natur.

Hur går det till?
Skolor, fristående designer och designstudios kan ansöka om att få ställa ut i Greenhouse. En jury hjälper oss sedan att välja ut de som får ställa ut. De tittar främst på nytänk i idé och form. Det finns ingen åldersgräns för de ansökanden men däremot en begränsning i antal gånger man får ställa ut i Greenhouse, max 3 gånger.


Filmer