Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Christian Halleröd design

Christian Halleröd design skapar Trendutställningen 2018

På Stockholm Furniture & Light Fair, 6-10 februari 2018, skapas Trendutställningen -
EN-AW 6082 - av Christian Halleröd design, som ritat butiksinredningar åt bland andra Acne Studios och Byredo. Utställningen utforskar teman som äkta, fejk och hantverk och görs i samarbete med Materialbiblioteket.

*EN-AW 6082 är benämningen på en aluminiumlegering som lämpar sig för svetsning och kan anodiseras. Den har hög hållfasthet och en god korrosionsbeständighet.

De senaste årens trender inom inredning har handlat om att både blicka bakåt och framåt i tiden. Intresset för de grundläggande, äkta materialen som trä, metall, glas, skinn har ökat och därmed även intresset för hantverket med dessa material. Parallellt med detta ser man en annan tydlig trend, främst från industrin och olika branscher, där ”äkta” material börjar bli bristvara eller etiskt oförsvarbart att utvinna och därmed börjar ersättas av konstgjorda imitationer, det som ofta kallas för fejk-material.
 
En annan tydlig samtida riktning inom inredning är att inspireras av konstvärlden, antingen i form av samarbeten med konstnärer eller konceptuellt i hur man jobbar med rum, möbler och föremål. Med den stora omdaning som sker bland annat inom detaljhandeln på grund av nätbaserade tjänster med mera, har beteendet i butik förändrats drastiskt.

 - Det har blivit viktigare att få en upplevelse när man besöker en butik, eftersom själva köpmomentet går att göra på nätet. Det här kan vara en anledning till att många inom detaljhandeln är intresserade av att bredda sin syn på inredning och därmed även sneglar mot konstvärlden för en större kundupplevelse. I vår utställning på mässan vill vi visa på de här riktningarna, EN-AW 6082 är en installation om material bestående av monumentala objekt som utforskar dessa teman. Namnet EN-AW 6082 anspelar också på materialreferenserna i utställningen, berättar Christian Halleröd.

Installationen görs i samarbete med Materialbiblioteket som i en förklarande del av utställningen på ett mer konkret sätt visar de material som Christian Halleröd design har arbetat med. Med materialprover som illustrerande exempel tänjer Materialbiblioteket på gränserna för både äkthet och fejk.