Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Paola Navone_Guest of Honour 2018

5 frågor till Paola Navone

Italienska Paola Navone – arkitekt, produktdesigner, inredare och konstnärlig ledare är vår Guest of Honour 2018. Vi pratade en snabbis med Paola och bad henne besvara nedan frågor.

Vad/vem är din favorit bland:
– designobjekt: Jag älskar köksredskapet
– byggnader: Taj Mahal
– formgivare: Rei Kawakubo
 
Var hittar du inspiration?
Världen har alltid varit en outsinlig inspirationskälla för mig. Att se mig omkring är på något sätt mitt sätt att andas. Alltid och överallt. Oavsett var jag är. Till och med i mataffären runt hörnet kan jag hitta något som fångar mitt intresse och kittlar min fantasi. Små under kan finnas överallt.
 
Ett verk du är stolt över?
Det projekt jag är stolt över är alltid det jag inte har gjort klart än. För mig är det alltid väldigt poetiskt och spännande att designa tillfälliga utställningar. Att arbeta med det ”efemära” är en fantastisk chans att ta risker och föreställa sig det magiska.
 
Vad är det bästa med ditt yrke?
Jag gör mitt bästa för att alltid se till att det finns en smula humor i det jag gör. Det är väldigt viktigt för mig. Och det är därför varje projekt ser annorlunda ut.
 
Vilken är din favoritplats i världen?
I mitt nomadiska liv har jag bott på många platser runtom i världen och jag känner mig hemma nästan överallt. När någon säger att jag inte har några rötter gillar jag att svara: ”Jag har visst rötter! De är bara väldigt korta.” Men jag känner att mina rötter sträcker sig något djupare i Asien. Asien är för mig synonymt med frihet, klarhet och enkelhet. Viktiga aspekter av mitt liv och mitt arbete.